Landgoed Helpmekaar

Voor groepen en bedrijven

Home|Landgoed Helpmekaar in het Putterbos (Veluwe)
Landgoed Helpmekaar in het Putterbos (Veluwe) 2018-10-24T10:48:08+01:00

Over het Familiehuis, Oorsprong, Huidige Staat en Inrichting

het Familiehuis Helpmekaar

Een uniek houten huis uit het begin van de 20 eeuw op een wijds bos terrein van meer dan zeven hectaren. Een plek van rust, respect, zorg, en schoonheid. Al meer dan een halve eeuw is ‘Helpmekaar’ een begrip in onze familie, al vier generaties.

Oorsprong

Het huis is oorspronkelijk gebouwd aan de Duits-Nederlandse grens. Het ene deel was voor de Duitse douaniers, het andere gedeelte voor de Nederlandse. Het huis is in spiegelbeeld gebouwd en heeft een identiek Oost en West deel. De luxueuze badkamers waren oorspronkelijk het tijdelijk cachot voor smokkelaars, zwervers, dieven en oproerkraaiers. Het volledig houten huis is begin 20e eeuw afgebroken en op de huidige plek opnieuw opgebouwd.

Voorzieningen

Het huis bestaat uit twee delen: West en Oost. Het is goed onderhouden en van alle gemakken voorzien zonder dat het oorspronkelijke karakter is aangetast. Centrale Verwarming, WiFi, TV, wasmachine, grote veranda die uitkijkt over het bos, grote vuur kuil. West: zit- en eetkamer, moderne keuken met vijf kookpitten, afwasmachine, magnetron, badkamer met douche, toilet, en negen slaapplaatsen. Oost: zit- en eetkamer, badkamer met douche, toilet, moderne keuken met vijf kookpitten, en afwasmachine, en zes slaapplaatsen.

Indeling West:

1 zitkamer met eettafel, bank en stoelen, TV

1 badkamer met douche en wasmachine

1 toilet

1 keuken met grote Italiaanse gasoven met vijf kookpitten. Daarnaast een afwasmachine, magnetron, Nespresso apparaat, aanrecht.

In West zijn 9 slaapplaatsen:

1 grote slaapkamer met een tweepersoons stapelbed en een driepersoons stapelbed(1 persoon boven, 2 personen beneden).

1 ouderslaapkamer met een tweepersoonsbed met twee matrassen.

1 babykamer met kinderbedje en aankleed commode

1 slaapkamer met twee losse bedden

Indeling Oost:

1 zitkamer met stoelen, eettafel en bank

1 badkamer met douche, identiek aan die van West

1 toilet

1 keuken met gasfornuis, oven en aanrecht

1 slaapkamer met twee losse bedden

2 slaapkamers met elk twee stapelbedden

Direct om het huis:

Groot eigen terrein, dat overgaat in landgoed Nieuw Groevenbeek en land Oud Groevenbeek en de Ermelose Hei. Wilde dieren direct om het huis. Iets verder o.a. het Hulshorster Zand, Landgoed Staverden, en Nationaal Park de Hoge Veluwe[/fusion_text]

[/fusion_builder_column]

Over 7 hectare privé bos

direct om het huis:

Aan de Westkant is een groot grasveld met aangrenzend beuken/eiken hakhout. Achterin het hakhout is een grote vuurkuil. Het huis staat volledig vrij en er is geen inkijk vanuit andere buitenhuizen. De twee andere huizen staan op grote afstand. Aan de zuidkant van het huis loopt de Kozakkenweg; vernoemd naar de Kozakken die de geallieerden hielpen de Franse troepen van Napoleon te verdrijven. Achter de Kozakkenweg is het overbos. Het terrein hoort bij het landgoed Helpmekaar. Aan de noordkant van het huis is gelegenheid om te parkeren voor een heel aantal auto’s. Via de parkeerplaatsen op de ruwe bosgrond kom je over een halfverharde oprijlaan op de Laak.

het omringende bos:

Het overbos (in het zuiden) grenst aan het Putterbos. Aan deze kant kan je geweldig de Veluwe intrekken, te voet of met fiets. Het is autovrij.

Aan de noordkant van het huis loopt de Laak, een zandweg. Via de Laak is het huis toegankelijk voor uw auto of fiets. (Laak 10) Aan de Laak grenst het oude landgoed Nieuw Groevenbeek waarop de oude boerderij en diverse landhuizen. Aan de andere kant van de Provinciale weg Putten-Ermelo is het landgoed Oud Groevenbeek met een prachtig groot landhuis in Jugendstil bouwstijl. Hier grenst ook de Ermelose Hei.

dieren:

Regelmatig passeren er kleine groepen wilde zwijnen. Je ziet ze niet maar ziet soms de sporen op delen van pad of grasveld. Soms een ree, mol of bosmuis.

vogels:

In het voorjaar is het bos vol vogelgeluiden. Merel, Lijster, Winterkoninkje, Mezen, Vinken, Kwikstaart, Heggemus. Hoog in de lucht zie en hoor je soms een Buizerdpaar die broeden in het Putterbos. Roffelende Spechten, schreeuwende Vlaamse Gaaien en krassende Eksters komen langs. En s’nachts de roep van eenzame uilen.

[/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]